Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- میزان بارش از سال آبی گذشته با رشد ۱۱۹ درصدی به ۱۹۳ میلی متر رسیده که نسبت به میانگین بلند مدت ۵۰ ساله با رشد ۲۹ درصدی همراه بوده است.

به‌گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، در سال آبی جاری روند بارش‌ها در حوضه‌های آبریز اصلی تا حدودی روند روبه رشدی داشته است.

این درحالی است که بارش‌های تجمعی در فصل پاییز نسبت به مدت مشابه سال گذشته از وضعیت مطلوب تری برخوردار بود به طوریکه حجم بارش‌ها در سال آبی جاری تا کنون به ۱۹۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ میلی متر رسیده است.

بررسی میزان بارندگی تجمعی در حوضه‌های آبریز درجه یک کشور نشان می‌دهد که میزان بارش‌ها طی مدت مشابه سال آبی ۹۶-۹۷ به حدود ۸۸.۴ میلی متر رسیده است.

همچنین میزان بارش از سال آبی گذشته با رشد ۱۱۹ درصدی روبرو بوده است که نسبت به میانگین بلند مدت ۵۰ ساله با رشد ۲۹ درصدی و نسبت به میانگین ۱۰ ساله با رشد ۴۴ درصدی روبرو بوده است.

گفتنی است در آمار بارش تجمعی از اول مهرماه تا ۱۰ اسفند‌ماه، نسبت به میانگین ۵۰ ساله ۱۵۰.۲ میلی‌متر افزایش بارش دیده می‌شود.

در این بین حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان با ۳۴۸.۴ میلی‌متر بارش بیشترین میزان بارندگی را به خود اختصاص داده است و از طرفی حوضه آبریز مرزی شرق با ۴۴.۶ میلی‌متر کم بهره‌ترین حوضه از بارش‌ها بوده است.

براساس این گزارش میزان بارندگی سال آبی جاری در حوضه مرزی شرق ۲۳ درصد کمتر از متوسط بلندمدت ۵۰ ساله و ۵ درصد کمتر از متوسط ۱۰ سال اخیر گزارش شده است.

گفتنی است ایران در چند سال اخیر به واسطه کم بارشی‌ها و خشکسالی هیدرولوژیکی شدید با کمبود‌هایی در بخش آب روبرو بوده است که جبران این کمبود‌ها به زمان طولانی نیاز دارد.

در این بین محمد حاج‌رسولی‌ها، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران عنوان کرد: در سال آبی ۹۸-۹۷ موجودی آب در مخازن سد‌های کشور از ۲۳ میلیارد و ۳۲۰ میلیون مترمکعب در ابتدای سال آبی گذشته به ۱۹ میلیارد و ۸۱۰ میلیون مترمکعب در اول سال آبی ۹۸-۹۷ رسیده است.

این ارقام نشان دهنده کاهش ۱۵ درصدی ذخیره آب در سد‌های کشور است که در طول سال آبی گذشته تبعات خاص خود را داشته و بار افزایش بارش‌ها فقط می‌توان همه یا بخشی از کم بارشی‌های سال قبل را جبران کرد تا وضعیت آبی کشور به وضعیت سال قبل برگردد

این وضعیت در حالی رخ داده است که در سال آبی گذشته، ورودی سد‌های کشور با کاهش ۳۳ درصدی نسبت به سال آبی قبل از آن روبرو شد و در این بین هرگونه افزایش بارندگی می‌تواند صرف بهبود این شاخص شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بارش سد کم بارشی میزان بارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۶۰۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دزفول رکوردار بیشترین میزان بارندگی در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد سبزه زاری درخصوص آخرین میزان بارش باران در خوزستان گفت: تا ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه امروز، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳، در دزفول ۱۱۴.۷ میلیمتر ثبت شده است که رکورد بیشترین میزان بارش‌ها در استان را به خود اختصاص داد.   وی افزود: در سالند دزفول ۱۱۴.۴ میلیمتر، حسینیه اندیمشک ۹۷.۶ میلیمتر، صفی آباد دزفول ۸۶.۳ میلیمتر، بیدروبه اندیشمک ۷۱.۵ میلیمتر، اروندکنار ۶۴ میلیمتر، شوش ۵۶.۲ میلیمتر، چوئبده ۵۲ میلیمتر، اندیمشک ۵۱.۷ میلیمتر، بهبهان ۳۴.۶ میلیمتر، سردشت زیدون ۳۳.۷ میلیمتر، چم خلف ۳۰ میلیمتر و در ماهشهر ۲۹.۳ میلیمتر ثبت شد.     سبزه زاری ادامه داد: میزان بارندگی در هندیجان ۲۰.۱، آغاجاری ۱۹.۹ میلیمتر، بستان ۱۷.۹ میلیمتر، کشاورزی اهواز ۱۴.۸ میلیمتر، جایزان ۱۲.۱ میلیمتر، دزپارت ۱۰.۱ میلیمتر، امیدیه ۹ میلیمتر، مسجدسلیمان ۸ میلیمتر، لالی ۸ میلیمتر، سوسنگرد ۷.۵ میلیمتر و شوشتر ۷.۴ میلیمتر گزارش شده است.   سبزه زاری ادامه داد: میزان بارندگی در شادگان ۶.۱ میلیمتر، ایذه ۵.۴ میلیمتر، قلعه تل ۵ میلیمتر، ام دبس ۳.۵ میلیمتر، آبادان ۳.۵ میلیمتر و دانشکده نفت کارون ۳.۲ میلیمتر، فرهنگ شهر اهواز ۲.۲ میلیمتر، فرودگاه اهواز ۱.۵ میلیمتر، رامهرمز ۱.۴ میلیمتر و گتوند ۰.۶ میلیمتر به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • دزفول را هم آب برد + عکس
  • ثبت ۱۰۸ میلی‌متری باران در رومشکان
  • ثبت ۳۷ میلیمتر بارندگی در لرستان
  • ثبت بارندگی در ۱۱ نقطه خوزستان
  • جزئیات بارندگی‌ها در لرستان/ ثبت بیشترین بارش‌ها در رومشکان
  • وضعیت بلوار خلیج فارس شهر ایلام بر اثر شدت بارش باران
  • دزفول رکوردار بیشترین میزان بارندگی در خوزستان
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش ها در استان یزد
  • رشد ۴۳ درصدی میزان بارش در استان یزد